16. okt, 2012

Asbjørns hårete mål!

For 10 år siden satt Asbjørn Ølnes begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting seg et hårete, og for alle oss andre ukjent, mål. Resultatet har vært en stadig lengre hestehale, som hovedpersonen selv hadde bestemt seg for at ikke skulle fjernes før det hemmelige målet var nådd. Nå har Asbjørn vært hos frisøren!

Asbjørns reise med Morinda startet allerede i 1997. Han investerte to tusen kroner i det kritikerne den gang fortalte han måtte være "jungelsaft uten betydning". Femten år etter har Asbjørn gjort millionbusiness ut av startkapitalen, og bevist at Morinda både har produkter og ikke minst en forretningsmodell som fungerer.

I et to-siders intervju i Arendals Tidene nr 77 2012, avslører Asbjørn målet han satte seg for ti år siden:

  • Få utbetalt minst 30 millioner kroner i royalty og bonus fra Morinda
  • Bygge forretningen slik at den er til stede i minst 30 land
  • Besøke minst 40 land med forretningen

I september 2012 ble målet hans nådd, og Asbjørn selv sier han har vært alt annet enn komfortabel med hestehale i så mange år. Hestehalen har imidlertid vært en konstant påminner om målet han har vært fast bestemt på å nå.

Forretningen har han bygget stein for stein, og resultatene kom ikke av seg selv. Uten kontor og ansatte, kun med mobiltelefonen i hånden, la Asbjørn sakte men sikkert grunnlaget for det som i dag er en millionforretning til stede i mer enn 30 land. Som Asbjørn selv liker å si det: "arbeid kommer før suksess i alle ordbøker!" Hovedpersonen har med Morinda blant annet fått muligheten til å snorkle på Great Barrier Reef i Australia, kjøre bob i OL-banen i Park City i USA, fly i helikopter på Tahiti og reise på cruise til Bora Bora.

Selv om Asbjørn nå har nådd sitt hårete mål, har han ikke tenkt å ligge på latsiden. Hans neste prosjekt er å bringe forretningen sin til Afrika, som han ser på som en stor utfordring, og noe som kan gi en stor innvirkning på folkehelsen der.

Vi gratulerer Asbjørn med å ha nådd sitt mål - et levende bevis på at Morindas forretningsmodell fungerer!