NONIFRUKTER,
morinda citrifolia

For mer enn 2000 år siden

reiste forfedrene til det polynesiske folket fra Sørøst-Asia over havet på leting etter nye landområder. Med seg på ferden hadde de familien og hellige planter, som var nødvendig for å overleve. En av dem var den verdifulle noniplanten, som var verdsatt for dens helsebringende egenskaper. Planten ble etter hvert dyrket på de vulkanske øyene i Fransk Polynesia. I et miljø med rik jord, ren luft og liten konkurranse fra annen flora, blomstret noniplanten.
Nonifrukten vokser vilt og danner grunnlaget for den polynesiske kulturen.

I århundrer har det tahitiske folket levd i harmoni med noniplanten.
Alle delene av planten ble brukt - frukten, bladet, frøet og til og med barken.
Kunnskapen om den verdifulle noniplanten og bruken av den ble videreført fra generasjon til generasjon.

Eldgamle Ayurvediske skrifter kaller noni for Ashyuka, sanskrit for "lang levetid".
Skriftene forteller at noni balanserer og stabiliserer kroppens helse.
I 1769 oppdager kaptein James Cook og hans mannskap de nydelige Tahitiske øyene og merker seg den utstrakte bruken av av noni blant de lokale innbyggerne.

Moderne vitenskap gjenoppdager noniplantens betydning

John Wadsworth, en ung næringsmiddelforsker, starter sitt eget studie av noni. Han reiser til Tahiti for å se om det er noe i påstandene og rapportene om noni.
Etter et skuffende tilbakeslag, og et reurfly som ikke går før om tre dager, tar han seg en kjøretur rundt på øya. Han stopper ved en dal for å strekke på bena. Der følger han solstrålene fra solnedgangen med blikket og ser at dalen nedenfor er fylt med nonitrær. En sterk følelse kommer over ham:
"Denne frukten har vært en godt bevart hemmelighet, og nå er tiden inne for å bringe den ut til alle. Den vil hjelpe millioner av mennesker, og den vil hjelpe folket på Tahiti."

Tahitian Noni International etableres

Oppløftet av oppdagelsen på Tahiti, dro John hjem og sammen med næringsmiddelforsker og partner Stephen Story, utvikler han formelen for

TAHITIAN NONI Juice.

De begynte å lete etter partnere som kunne bidra med ressurser og ekspertise, og som ville gjøre det mulig å bringe produktet ut på markedet.
Tahitian Noni International begynte på et lite lager i Lindon, Utah i 1996.

DEN BÆREDYKTIGE PRODUKSJONEN AV NONI

 har ført til noe godt både for det tahitiske landet og folket.
Siden selskapet startet med forretninger i Tahiti Nui, har Tahitian Noni International skapt arbeidplasser for og har har en betydelig innflytelse på befolkningen.
Selskapet jobber direkte med bøndene og innhøstningsarbeiderne for å skape et godt samarbeid. Gjennom "Do Something Good"-stipendprogram hjelper de bl.a. tahitiske studenter til å realisere sin drøm om høyere utdanning, og stipendene er øremerket selskapets sertifiserte innhøstere og deres barn. Dette er ett av flere donasjonsprogram selskapet har igangsatt for å hjelpe barn og ungdom på Tahiti.

Spesielle innhøstings- og produksjonsprosesser

ivaretar den enestående kvaliteten av TAHITIAN NONI produkter.
De patentbeskyttede metodene som brukes i innhøsting og produksjon reflekterer den tradisjonelle respekten tahitierne alltid har vist noniplanten.
Alle innhøstere har gjennomgått nøye opplæring, og hvert parti med høstet frukt kan spores gjennom hele produksjonen.

Forskning

Etter å ha spilt en viktig rolle i tahitisk kultur i flere tusen år, har moderne vitenskap begynt å forstå hvor unik noniplanten er.

Pr i dag har hele 14 kliniske tester på mennesker bekreftet helsefordelene ved Tahitian Noni Original bioaktiv drikk, som også innehar EUs "ny mat"-godkjenning. Disse studiene viser at selskapet er villig til å investere millioner av dollar for å utvide sin produktlinje, samtidig som de har satt standarden for alle nye nonidrikker som måtte bli produsert i Europa.

Tahitian Noni Internationals nye hovedkontor

åpnet i Provo, Utah i 2002.
Fra april 2012 tok selskapet tilbake navnet Morinda, som hele tiden har vært navnet på morselskapet
Her er jeg fotografert foran hovedkontoret under den internasjonale lederkapskonferansen i Salt Lake City i april 2012.Mail: unni.hellgren@gmail.com
https://newage.comUnni Hellgren
ID N1001529


Selvstendig produktkonsulent for Morinda. Tahitian Noni, Tepoemä®, Moéa®, Age Defy og Fit Body Composition System er varemerker for Morinda Inc.