Dette skjer med kroppen vår - på innsiden og utsiden.Lev yngre, lengre!

Hva er A.G.E.?

 

 

En av hovedgrunnene til at vi blir eldre.
A.G.E. dannes av sukker og proteiner. Overflødige sukkermolekyler hekter seg på proteinpeptider, og danner A.G.E.

 

Har du noen gang lurt på hvorfor du, etterhvert som du blir eldre, har mindre og mindre energi og vondt stadig flere steder? Deler av svaret er AGE; ikke som i det engelske ordet for alder, men Avanserte Glykerte Endeprodukter. AGE er skadelige komponenter som dannes i kroppen når proteiner og overflødig sukker binder seg sammen, og som har vist seg å kunne akselerere aldringsprosessen. AGE kan dannes på to måter; i matvarer under tilberedning, og inne i menneskekroppen. Etterhvert som vi blir eldre øker nivåene i vev og organer, og en måling av AGE-nivå kan derfor si noe om din biologiske alder.

Det dannes mer AGE etterhvert som vi blir eldre. Usunne livsstilsfaktorer som dårlig kosthold og lite mosjon er blant faktorene som kan føre til økt dannelse av AGE.

Kroppen vår er naturlig utstyrt med mekanismer for å håndtere AGE. Over tid kan imidlertid dannelsen bli for stor, slik at kroppen ikke rekker å kvitte seg med nok AGE. Etterhvert vil dette føre til unormalt høye AGE-nivåer, og en akselerert aldringsprosess.

Mange spør seg kanskje nå: "Dersom AGE er så viktig, hvorfor har jeg da aldri hørt om det før?" Du er ikke alene dersom dette er første gang du hører om AGE. AGE er fremdeles nytt i forskningsverden. Tenk på det slik - det er ikke lenge siden ingen visste om kolesterol eller BMI. Disse oppdagelsene var en gang nye, slik AGE er i dag. Vi mener at å kjenne sitt AGE-nivå i fremtiden vil bli ansett som like viktig som å kjenne sitt eget kolesterolnivå.

Som en del av selskapets Sosialt Ansvar-program, har Morinda valgt å øke kunnskapen og fokuset på AGE. Vi mener at en økt bevissthet rundt temaet vil føre til sunnere livsstilsvalg i befolkningen, og ønsker at alle skal få kjennskap til din biologiske alder. I Morinda kaller vi dette din "TrūAge”.

 

 

 

Unni Hellgren

unni.hellgren@gmail.com

https://newage.com